Ne bajlódjon a 2018-as számviteli, adózási és Tb jogszabályok nyomon követésével. Ha előfizet szakmai csomagunkra, mi naprakészen szállítjuk a könyvelő szakmát érintő összes változást. Szakmai csomagjaink tartalmazzák a 2018-as kreditpontok megszerzését is.

Számvitel

Szakcikk
Beruházások: régi és új kedvezmények a társasági adózásban

Év vége közeledtével érdemes sorra vennünk, „gazdagodott-e” cégünk az idén új, adócsökkentő lehetőséggel. Mondjuk azért, mert beruházásba kezdett… Persze a kedvezményekhez némi „papírmunka” is társul.


Szakcikk
Nagyító alatt a cég A mérleg nem hazudik – legfeljebb hallgat erről, arról…

A vállalkozókat még az Áfa-tv., de még adóhatóság is arra bíztatja, rendszeresen ellenőrizzék üzleti partnereiket a „megfelelő üzleti ellenőrzési eljárás” alkalmazásával. Adott esetben mérlegbeszámoló vizsgálata is ideértendő. Persze önmagában, csak a puszta számok becsapósak lehetnek…    


Kérdezz-felelek
Folyamatos teljesítésű szolgáltatás

Tisztelt Szakértő! Folyamatos teljesítésű szolgáltatás számlázással kapcsolatban legyen szíves segíteni. Ha a számla kiállításának kelte pl. május 05. esedékessége május 9 - az elszámolási időszak máju 01-31 közötti, akkor a teljesítési időpont helyesen május 05. - vagyis megegyezik a számla keltével? Ha utólagosan, ... (folyt.)


Kérdezz-felelek
Új ügyvezető, régi tagi kölcsön

A kérdés: Kft esetében az ügyvezető tag tagi kölcsönt bocsájtott a cég rendelkezésére. Ezt követően a társaságot eladta, ő kilépett, új ügyvezető tag lépett a helyébe. A cég most egyszemélyes Kft. Az új felállásban lehetőség van a tagi kölcsön megszüntetésére pénztáron keresztül? Milyen lépésekben lehetséges elvégezni? Bizonyára a kölcsön nyújtója részére kell visszafizetni akkor is, ha már nem tagja és nem ügyvezetője a cégnek? 


Kérdezz-felelek
Nyílt végű lízing elszámolása

A kérdés: A nyílt végű lizing előírása: T.161-K448 , T.368-K448. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan szűnik meg a 368 számlán a követelés? 


További cikkek...

Adó

Szakcikk
A hatóság (most már) tényleg minden számlát lát ...

Most már biztos: 2018. július 1-től indul a számlák valós (vagy közel valós) idejű bejelentése a NAV felé. Csak adóalanyok felé kiállított és csak százezer forint feletti áfát tartalmazó számlák esetében él a kötelezettség.


Szakcikk
Áfa buktatók – költség-átterhelések (1.)

Ki, mit, kitől és kinek rendelt, osztozik-e valakivel a költségeken: az áfa szempontjából mind-mind fontos kérdések. Ráadásul adókockázatot jelentő tényezők is. Ez utóbbiakról és csökkentésük lehetőségeiről lesz szó az alábbiakban.


Szakcikk
A szállító címe: postafiók 98? Cím a számlán - az áfalevonási jogot érintő, újabb EB döntés született

Vajon melyik vállalkozás fogadná be azt a számlát, amelyen a szállító címeként csak egy postafiókszám olvasható?


Szakcikk
Adózás 2018.: egy adócsomag, sok változás (4.)

Ha van az adózásnak minden év végén terítékre kerülő, örökzöld témája, az már jó néhány éve, a társasági adózás alternatívái közötti választás. Ehhez, a 2018. évben is aktuális döntéshez most a kisvállalati adóval „kacérkodó” cégeknek adunk támpontokat.


Szakcikk
Adózás 2018.: egy adócsomag, sok változás (3.)

“KATA vagy EVA esetleg TAO?” Ehhez, a 2018. évben is aktuális döntéshez most az áfás cégeknek adunk támpontokat.


További cikkek...

TB, munkaügy

Szakcikk
Miben változott és miben nem változott az egyszerűsített foglalkoztatás 2018-ban?

Alkalmi munkavállalókat, mezőgazdasági- és turisztikai idény-munkavállalókat érintő jogszabályi változások 2018-ban.


Szakcikk
Foglalkoztató teendői munkabaleset esetén

Miként határozza meg a balesetet a törvény, továbbá milyen teendői vannak a foglalkoztatónak egy már bekövetkezett munkabaleset esetén.


Szakcikk
Melyek azok a minimális tartalmi elemek, amelyeket a munkaszerződésnek mindenképpen tartalmaznia kell?

A munkaszerződésnek vannnak bizonyos kötelező tartalmi elemei, amelyektől a munkaadók és a munkavállalók nem térhetnek el ...


Szakcikk
Változások a társadalombiztosítási közterhekben és ellátásokban 2018. január 1-jétől

A napokban döntött a Parlament a szociális hozzájárulási adó-, az egészségügyi hozzájárulás, és a főállású kisadózó ellátási alapjának 2018. január 1-jétől hatályos változtatásáról.


Szakcikk
Egészségügyi adataink kezelésének korlátozása és megtiltása

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér. Kik férhetnek hozzá adatainkhoz? Mennyiben korlátozhatjuk adatainkhoz való hozzáférést?


További cikkek...

2018-as számviteli, adózási és Tb jogszabályok naprakészen, 2018-as kreditpontok.

A mérleg másik oldalán »

Legfrissebb...

Szakértőink

Jelmagyarázat

Bárki számára szabadon hozzáférhető
A cikk olvasásához Pallas fiók nyitása szükséges
Szakmai csomag előfizetéssel olvasható