Ne bajlódjon a 2017-es számviteli, adózási és Tb jogszabályok nyomon követésével. Ha előfizet szakmai csomagunkra, mi naprakészen szállítjuk a könyvelő szakmát érintő összes változást. Szakmai csomagjaink tartalmazzák a 2017-es kreditpontok megszerzését is.

Számvitel

Szakcikk
Beruházások: régi és új kedvezmények a társasági adózásban

Év vége közeledtével érdemes sorra vennünk, „gazdagodott-e” cégünk az idén új, adócsökkentő lehetőséggel. Mondjuk azért, mert beruházásba kezdett… Persze a kedvezményekhez némi „papírmunka” is társul.


Szakcikk
Nagyító alatt a cég A mérleg nem hazudik – legfeljebb hallgat erről, arról…

A vállalkozókat még az Áfa-tv., de még adóhatóság is arra bíztatja, rendszeresen ellenőrizzék üzleti partnereiket a „megfelelő üzleti ellenőrzési eljárás” alkalmazásával. Adott esetben mérlegbeszámoló vizsgálata is ideértendő. Persze önmagában, csak a puszta számok becsapósak lehetnek…    


Kérdezz-felelek
Folyamatos teljesítésű szolgáltatás

Tisztelt Szakértő! Folyamatos teljesítésű szolgáltatás számlázással kapcsolatban legyen szíves segíteni. Ha a számla kiállításának kelte pl. május 05. esedékessége május 9 - az elszámolási időszak máju 01-31 közötti, akkor a teljesítési időpont helyesen május 05. - vagyis megegyezik a számla keltével? Ha utólagosan, ... (folyt.)


Kérdezz-felelek
Új ügyvezető, régi tagi kölcsön

A kérdés: Kft esetében az ügyvezető tag tagi kölcsönt bocsájtott a cég rendelkezésére. Ezt követően a társaságot eladta, ő kilépett, új ügyvezető tag lépett a helyébe. A cég most egyszemélyes Kft. Az új felállásban lehetőség van a tagi kölcsön megszüntetésére pénztáron keresztül? Milyen lépésekben lehetséges elvégezni? Bizonyára a kölcsön nyújtója részére kell visszafizetni akkor is, ha már nem tagja és nem ügyvezetője a cégnek? 


Kérdezz-felelek
Nyílt végű lízing elszámolása

A kérdés: A nyílt végű lizing előírása: T.161-K448 , T.368-K448. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan szűnik meg a 368 számlán a követelés? 


További cikkek...

Adó

Szakcikk
Az étel-ital automaták NAV felügyelettel - a „régi” automaták csak év végéig használhatóak

A kérdéssel már foglalkoztunk e keretek közt.  Most ismét visszatérünk rá: év vége közeledvén ideje sorra venni az automaták üzemeltetésével kapcsolatos szabályokat – ideértve az idén hatályba lépett rendelkezéseket is.


Szakcikk
Adózás 2018.: egy adócsomag, sok változás (1.)

Az Országgyűlés 2017. június 13-án fogadta el a jövő évi adócsomagot, azaz hivatalos nevén az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2017. évi LXXVII. törvényt.  Az alábbiakban összefoglaltam a legfontosabb, adózást és számvitelt érintő változásokat.


Szakcikk
Egy helyett rögtön kettő - még csak tervezet, de jön: az új Art.

Egy helyett rögtön kettő - még csak tervezet, de jön: az új Art. Az adóhivatal mentor szerepben, felére csökken az adóbírság mértéke, az adóellenőrzéseket egy éven belül le kell zárniuk a revizoroknak, egyszerűbb lesz az önellenőrzés – jövőre két törvény veszi át az Art. szerepét. 


Szakcikk
Őszi számviteli cheklista - nem csak könyvelőknek (2.)

Őszi számviteli cheklista - nem csak könyvelőknek (2.)   A legelszántabb optimisták sem tagadhatják már: visszavonhatatlanul vége a nyárnak. Benne járunk a szeptemberben, közeledik az év utolsó harmada. Célszerű felmérnünk – akár könyvelői, akár tulajdonosi minőségünkben –hol is tart a cégünk. Cikkem előző részében az adófolyószámla egyeztetéséről volt szó, és így óhatatlanul felmerül a kötelezettségek késedelmes teljesítésének következménye, azaz a késedelmi pótlék kérdése is.  


Szakcikk
Őszi számviteli cheklista - nem csak könyvelőknek (1.)

Őszi számviteli cheklista  - nem csak könyvelőknek (1.)   A legelszántabb optimisták sem tagadhatják már: visszavonhatatlanul vége a nyárnak. Benne járunk a szeptemberben, közeledik az év utolsó harmada. Célszerű felmérnünk – akár könyvelői, akár tulajdonosi minőségünkben –hol is tart a cégünk.


További cikkek...

TB, munkaügy

Szakcikk
Módosító javaslatok a szociális hozzájárulási adó-, az egészségügyi hozzájárulás mértékére

2017. október 10-én került benyújtásra „A szociális hozzájárulási adó csökkentéséről és a kapcsolódó törvények módosításáról” címmel a T/17776. számú törvényjavaslat. Amely 2018. január 1-jétől a főállású kisadózók fizetési kötelezettségeit módosítja ...


Szakcikk
Két jogviszonyban dolgozó nyugdíjas vállalkozók tb közterhei

A nyugdíjas vállalkozók egyidejűleg több helyen is folytathatnak keresőtevékenységet. Az alábbi cikkben ezeket a többes jogviszonyokat foglalom össze, kitérve ez esetben fizetendő a járulék-, és szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettségre is.


Szakcikk
Milyen közterheket kell fizetnie a két jogviszonyban dolgozó kisadózónak?

A vállalkozók egy része, beleértve a kisadózást választókat is, egyidejűleg több helyen is folytathatnak keresőtevékenységet. A kisadózók esetében azonban az az érdekes helyzet állhat elő ... 


Szakcikk
Milyen változások várhatók az E-recept bevezetése kapcsán?

2017. november 1-jétől minden közfinanszírozott ellátást nyújtó háziorvosi rendelőnek, szakellátást végző egészségügyi szolgáltatónak és gyógyszertárnak használnia kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret ...


További cikkek...

2017-es számviteli, adózási és Tb jogszabályok naprakészen, 2017-es kreditpontok.

A mérleg másik oldalán »

Legfrissebb...

Szakértőink

Jelmagyarázat

Bárki számára szabadon hozzáférhető
A cikk olvasásához Pallas fiók nyitása szükséges
Szakmai csomag előfizetéssel olvasható